PJ:n puheenvuoro

Tervehdys kaikille syksyiseen hetkeen. Toivon, että kuluva vuosi on ollut teille kaikille menestyksekäs ja myös vuoden jatko on valoisa.

Kerhomme Läppä on järjestänyt jo lähes 30 vuotta jäsenilleen toimintaa. Ensimmäisinä vuosina järjestimme pääosin LUT- ja MEJÄ-kokeita. Tuolloin LUT oli aktiivisin koemuotomme. Talkoilevien tekijöiden vähentyessä, oli kehiteltävä uudenlaisia tapoja jatkaa harrastusmuotoa.

MEJÄä on harrastettu kerhossamme runsaasti, välillä on pidetty isoja kokeita ja toisinaan useita pieniä. Tämäkin laji vaatii innokkaat vetäjät, jotta pystyisimme tarjoamaan kokeita ja treenejä.

Luonnetestistä kerhomme innostui sattuman kautta ja nyt olemme jo parinkymmenen vuoden ajan järjestäneet tilaisuuksia mitata mäyräkoiria tällä mittaristolla.

Myös VERI-treenit ja -kokeet ovat uineet kerhomme toimintaan mukaan. Tästäkin on kiittäminen koemuodolle omistautuneita vetäjiä. Uusin nouseva koemuoto kerhollamme on MÄAJ, jonka organisointi on innokkaan vetäjän näpeissä.

Näyttelytoiminnassa olemme olleet mukana useina vuosina yhtenä järjestäjäosapuolena. Tänä vuonna järjestimme ensimmäistä kertaa Mäyräkoirien Pohjoismaisen Voittajanäyttelyn pelkästään oman kerhon aktiivien avulla. Mielestämme onnistuimme siinä sen verran hyvin, joten voimme kokeilla tätä uudestaan.

Tämän lisäksi pyrimme huomioimaan myös niitä mäyräkoiria ja heidän omistajiaan, joita nämä edellä mainitut perinteiset koetoiminnot eivät houkuttele. On ollut koirakävelyitä, koirauinteja, viehejuoksuja, luentoja, sponsoroituja kursseja, mejä-tutustumisia, jalostustarkastuksia - vain muutamia mainitakseni.

Kaikki nämä tapahtumat ovat mahdollisia heti kun joku tai pikemmin jotkut ovat valmiita käyttämään omaa aikaansa ja tarmoaan näiden toimintojen järjestämiseen ja suunnitteluun. Ja koska tapahtumia pidetään talkoovoimin, järjestäjien aikataulujen mukaan, tapahtumien määrä vaihtelee vuosittain. On vain hyväksyttävä, että joka vuosi ei ehdi eikä jaksa yhtä paljon.

Samalla on valmisteltava, että tehtävälle löytyy jatkaja.

Kutsunkin tässä jäseniämme mukaan aktiiviseen toimintaan meille kaikille yhteisen tärkeän syyn eli mäyräkoirien hyvinvoinnin vuoksi. Yhdessä voimme saada aikaan enemmän!

Syysterveisin Tuovi

*************************************************************************************

Länsi-Uudenmaan Mäyräkoirat ry:n jäsenillä on mahdollisuus anoa omistamalleen mäyräkoiralle osallistumismaksuavustusta rotumestaruus- ja Suomenmestaruuskilpailuihin seuraavilla ehdoilla:
  • voidaan myöntää vain mäyräkoirille
  • koskee virallisia kilpailuja, joissa on tuloskarsinta tai karsintakilpailu
  • koiranomistajan jäsenyys on ollut voimassa vähintään vuoden jäsenyyden myöntöhetkestä alkaen.

Myönnettävä osallistumismaksuavustus on osallistumismaksun suuruinen, kuitenkin enintään 100 euroa. Avustus maksetaan ainoastaan maksukuittia vastaan.